Kanongod linssoppa

Ett bra recept på linssoppa med mustig smaksättning.

2 dl röda linser
10 dl vatten

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller olja

1 kanelstång
1 krm vitpeppar
1 lagerblad
1/2 tsk gula senapsfrön
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk curry
200 g krossade tomater

200 g haricots verts
salt (eller buljongtärning, det blir mustigare då.)
persilja
citron

Skölj linserna och koka i vattnet 20 minuter. Hacka lök och vitlök och fräs i smör eller olja. Tillsätt kryddor och krossade tomater och låt puttra 15 minuter. Blanda i linser och vatten och haricots verts (det går att variera med broccoli också) och värm upp. Salta och lägg i persilja. Servera med citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar